U želji da budemo što uspješniji u onome što radimo nekad je teško razlučiti granicu između privatnog života. No činjenica je da iscrpljivanje ne dovodi do rezultata i štoviše, može biti kontraproduktivno ne uzme li se korak nazad i sagleda cijela situacija.

Treba znati kada, kako i u kojem omjeru razdvojiti poslovni život od privatnog kako bi što efektivnije proveli vrijeme na radnom mjestu i izvan njega. Ovaj balans jednako pridonosi kvaliteti uspješnog radnog dana, kao i večeri kod kuće. Važno je znati samo gdje povući granice, kada se opustiti, a kada se lagano i neprimjetno primiti zadataka vezanih uz posao.

Uspješni poslovni ljudi znaju pronaći ovu granicu, maksimizirati vrijeme utrošeno na poslu te kvalitetno iskoristiti vrijeme nakon dugog radnog dana.

# ZAVRŠITE POSAO NA VRIJEME

Nakon izvjesnog vremena, dulji ostanak na poslu neće biti koristan bez adekvatnog odmora. Pokušajte završiti svoj posao u roku te kvalitetno provesti ostatak dana, bez obzira radi li se o piću s prijateljima ili druženju s porodicom. Naravno da to nije uvijek moguće, ali organizujete li dobro dane nakon nekog vremena postat će sve lakše.

# POSLOŽITE PRIORITETE

Nekad je na prvom mjestu posao i projekt koji treba hitno završiti, a nekad je to kvalitetno provedeno vrijeme s prijateljima ili porodicom. Sve nam to treba kako bi se osjećali ispunjeno i vodili zaokružen život, treba samo adekvatno raspodijeliti vrijeme.

 # OPUSTITE SE

Svako ima svoje metode opuštanja. Nekome je to trening, nekome kafa ili pivo poslije posla, a nekome 6 epizoda omiljene serije zaredom. Opustite se bez grižnje savjesti za maksimalni učinak

# MEDITIRAJTE

Čak i ako nemate interes baviti se meditacijom ozbiljnije, posvetite sami sebi pola sata ničega, u tišini. Skoncentrišite se na disanje, istežite se ili buljite u praznu tačku na zidu. Važno je samo da ispraznite um, otpustite događaje od proteklog dana i pripremite se za dobar san. Što nas vodi do sljedeće tačke…

# NEKA VAM SAN BUDE NA PRVOM MJESTU

Bez dovoljno sati sna sigurno dugoročno nećete moći biti jednako fokusirani na poslu. Što će se ubrzo pretvoriti u začarani krug iscrpljenosti koji će biti teško prekinuti. Barem osam sati sna sigurno će osigurati maksimalnu produktivnost.

Izvor: Journal.hr

Komentari

Komentari

Nema više članaka