Kažu da mnogi očevi ne osjete pravu ljubav sve do onog momenta dok ne uzmu svoju kćerku u ruke. Tad zaboravljaju sve muke, dotadašnje probleme, sve nedaće, padove i pune se nevjerovatnom energijom koja im je vjetar u leđa. Pune se sa mnogo ljubavi, svakodnevnih osmijeha, s godinama trčkaranjem za svojim mezimicama – osjete život.

Piše : Belma Krajišnik

Poput bombe je odjeknulo pismo jednog tate koji je svojoj miljenici napisao nekoliko redova pred njenu svadbu. Nekoliko redova čiste ljubavi,

NE, ne postoji osoba koja nije pustila suzu i naježila se od glave do pete. 

Ne postoji osoba koja se nije “bacila” u razmišljanje, vrtila filmove po glavi, sjećala se svoje svadbe, jakog stiska, tatinog zagrljaja i progutane knedle. Oni drugi su zamišljali kako će to izgledati kada dođe “taj dan”.

Emir Tica, čovjek koji je krivac za puštene suze, za sve te misli i bujicu osjećaja, dolazi, kao što znate, iz Travnika. Za sebe oduvijek govori kako ima gen lutalice, a ako zavirite na njegov Instagram profil biće vam sasvim jasno zašto to govori. Vječito vedrog duha, veseo, nasmijan, sanjar. Veliki zaljubljenik u život, svoju porodicu, putovanja, automobile, svoju zelenooku Dadu.

Njegova mezimica Armela udala se prije nekoliko mjeseci. Za svoj tatu mnogo je vezana. Zajedno su, još od novembarske noći u kojoj je rođena, prkosili svijetu, smijali se nedaćama, obožavali automobile, ispijali piva, ponekad se malo svađali i svaku svađu završavali bez pobjednika – zbog silne ljubavi.

Razgovarali smo s njom, s predivnom djevojkom plave kose i rupica na obrazima, nasmijanim dvadesetjednogodišnjim bićem koje istovremeno obožava automobile, razvija pitu, biva i jaka, čvrsta, stamena, a tako ženstvena.

Odlučila je poneku riječ uputiti svom “Debelom” koji je toliko raznježio cijeli region. Uzvratila mu je sa riječima punim ljubavi, iskrenosti i emocije.

“Stari je uvijek bio veliki emotivac. Volio je da mami, sestri i meni uvijek pokaže i dokaže svoju ljubav. “Zaprijetila” sam mu da mora da šuti kad me bude ispraćao.

Vezani smo previše i znala sam da ako izgovori samo jednu riječ da ću se rasplakat.

Pristao je, ali je rekao da ću dobiti poruku.. I tako je nastalo ovo sve.

Svi koju su pročitali još tada, prije 2 mjeseca, svi su se rasplakali.

Za tatu volim reći da je njegovo srednje ime Emocija. Prije mnogo godina, dok ja još nisam mogla razumjeti šta želi da kaže, pisao je blog. Većina tekstova je bila posvećena njegovoj Zelenookoj, mojoj mami Dadi.

Često i danas uđem na blogger i pročitam poneku priču. Svaki put se naježim. Također, snimio je polusatni film, a i tu je glavna uloga i tema priče: Zelenooka.

Debeli je Emocija. 100 kilograma čiste, lijepe emocije, ljubavi.

Nikad mu neću moći dovoljno zahvaliti što je bio i što je još uvijek moj najbolji prijatelj.”

Ne zaboravite grliti svoje roditelje, voljeti ih svakim dijelom svoga bića, udijeliti im lijepu riječ. Ne dajte da vas išta u životu razdvoji, da vam išta umanji puno srce kada ugledate njihovo ime na ekranu, ugledate im raširene ruke željne vaših zagrljaja – jer roditelji su najbolji prijatelji, čista, istinska, nepresušna – doživotna ljubav.

Komentari

Komentari

Nema više članaka