Dokaz da poslovni put ne mora nužno ići u pravcu onoga za što ste se školovali je i priča mlade Tuzlanke koja od ljubavi prema umjetnosti danas živi. Iako je završila studij Bosanskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu, Ajla je danas u potpunosti posvećena svojim „Šeficama“. Torbe koje izrađuje s mnogo stila i ljubavi već su pronašle put do srca i ormara svih dama.

“Oduvijek sam željela studirati primijenjene umjetnosti i dizajn, a okolnosti su me odvele na drugi studij, ali od umjetnosti nikad nisam odustala. Danas praktično od toga živim”, priča nam šarmantna Tuzlanka, osnivačica popularnih torbi sa zanimljivim ženskim likom. Njena priča je nastala iz ljubavi prema modi i umjetnosti.

 Unikatan koncept

U moru istih fabrikovanih stvari, željela sam napraviti nešto drugačije, ali praktično i korisno. Torbe su ženama glavni modni dodatak i neizostavni dio svake odjevne kombinacije. Prva torba se zvala “Miška”, bila je to moja Šefica. Nastala je prije šest godina. Nešto kasnije je dobila nekoliko nasljednica, a Šefice kakve danas imate priliku vidjeti postoje nepune tri godine. Kada se bavite onim što volite i ako iskreno i beskompromisno u to uložite trud i vrijeme, uspjeh vam je zagarantiran. Ja sam se usudila”, ističe Ajla koja navodi da nije bilo uvijek lako, ali da je ponosna i sretna što je odabrala put koji je drugačiji.

Šefice su napravljene s posebnom porukom i namjenom da budu “Vaše najbolje saputnice”. Bilo da idete na kafu s prijateljicom, tržnicu i supermarket, plažu ili teretanu vaša Šefica ide s vama.

Buduće vlasnice ne čekaju dugo na svoju Šeficu, u prosjeku nekoliko dana. Torbe su napravljene od finih ekoloških materijala, izdržljive su i lako ih je održavati. Dame koje žele jednu torbu mi pošalju svoju fotografiju i kratak opis stila odijevanja, profesije i interesovanja. Meni to posluži kao inspiracija i tako nastane Šefica. Komunikacija s predivnim ženama, klijenticama je najljepši dio mog posla. Uzajamne poruke zahvalnosti i sreće koje razmjenjujemo su moje najveće nadahnuće”,  s ponosom kaže Ajla koja navodi da, raditi ono što volite i pri tome nekoga usrećiti, je pravi blagoslov.

Sadržajna svakodnevica

Šefice se mogu jednostavno kombinirati uz sve. Činjenica da ih naručuju sve žene, bez obzira na godine i zanimanje, vrijedno je pohvale. Ajla navodi da su Šefice tek na početku, i da im priprema svijetlu budućnost, jer će se asortiman u skorijoj budućnosti proširivati.

Iako ne radi ono za što se školovala, kreativna Tuzlanka ne žali za tim.

“Obrazovanje mi je donijelo puno lijepih iskustava. Mislim da je poziv za kojeg sam se školovala predivan i uživala sam u svakom danu radeći ga”,  iskrena je Ajla.

Pored izrade unikatnih komada ona ima ispunjen i aktivan radni dan.

Trčanje i fitnes su mi omiljene “vannastavne” aktivnosti. Dan obično počinje zdravim doručkom, a završava odlaskom u teretanu ili na trčanje. Suprug i ja puno radimo, ali često nađemo vremena za druženje s prijateljima ili neki dobar film. Dan je dug, trudimo se iskoristiti ga najbolje što znamo”,  kaže Ajla, koja objašnjava da suprug i ona pod jednim krovom imaju dvije kreativne firme, da često sarađuju i jedno drugom pomažu. Prijateljice su ključne u promociji brenda, jer rado nose svoje Šefice.

Facebook page Šefice je kanal putem kojeg se trenutno najbrže može doći do ovog originalnog modnog komada. Proces naručivanja je jednostavan, a narudžbe budu gotove za nekoliko dana.

Razgovarala:  Andrea Tomašević Kolenda (LadiesIn)

 

Komentari

Komentari

Nema više članaka