Potrebni sastojci:
- Keks od integralnog brašna
- 1 l sojinog mlijeka
- 100 ml agava sirupa
- 1 šoljica mljevenih badema (prethodno tostiranih 15-ak min na 150 °C)
- 2 kesice BIO praška za puding vanilija
- 1 pakovanje soja šlaga
- 1-2 kašikice kakao praha
- Polovice trešnje za ukras
Priprema:
Keks poredajte u tepsiju dimenzije cca 20x30cm.
Skuhajte puding prema uputama na vrećici, zasladite agava sirupom i umiješajte 2/3 šoljice badema.
Izlijte na keks. Ostavite da se ohladi 10-ak minuta.
Za to vrijeme miksajte sojin šlag na najjačoj brzini 3 minute.
Dodajte malo agava sirupa i kakao prah i miksajte još 2 minute.
Poravnajte preko pudinga i pospite sa 1/3 šoljice mljevenih badema.
Ukrasite polovicama trešnje i stavite u frižider 2 sata.
Nakon toga izrežite na kocke i uživajte.
Majstor kuhar, Mia Šoškić
Makrovega