Da i jedna mala zemlja poput BiH može ići u korak sa svjetskom modnom scenom potvrđuje uspjeh dizajnerice Belme Tvico Stambol. Nakon niza uspješnih kolekcija, višestrukih nagrada, prvog bh.modnog filma, nekoliko revija širom svijeta, ova modna umjetnica je dobila nesvakidašnju priliku predstaviti se i u Parizu tokom sedmici mode koja će se održati krajem septembra ove godine.

Belma Tvico Stambol je prva dizajnerica iz BiH do sada koji je pozvan predstaviti svoju kolekciju visoke mode u showroomu na ovom najvažnijem svjetskom modnom događaju. Tako će se u showroomu pojaviti ne jedna, nego čak dvije njene nove kolekcije, Semi Couture jesen/zima 2017/18, koju je već poslala u Pariz, te Ready-To-Wear proljeće/ljeto 2018 čija je izrada u toku. Ovu kolekciju će bh.javnosti Belma predstaviti odmah po završetku Sedmice mode u Parizu.

Specijalno za Boundless kolekciju snimljen je i 2 i po minutni making off film, gdje se može vidjeti kako je nastajala kolekcija.

BELMA TVICO, simbol mode u Bosni i Hercegovini, filozofija marke prepoznatljiva je po nevinosti, mladalačkom duhu i zavodljivosti. Kreacije Belme Tvico utjelovljuju vječnu sensibilnost i stari holivudski duh. Njeno nadahnuće pripisuje se slikovitom pejzažu isprepletenom s Mooreovim geometrijskim skulpturama. Nakon što je istraživala elemente zemlje, Tvico se pomakla na vatru koja izaziva retro glamur.

Kolekcija crvenog tepiha se sastoji od gala toaleta, kombinezona, čipkanih bodija i tres-chique bomber jakni i sakoa. Savremeni modeli iz kolekcije su kreirani pažljivo, sa mnogo detalja, kako bi izrazili eleganciju i karakter osobe koja ih nosi.

Sa velikom pažnjom usmjerenom na detalje, čini da besprijekorno iskrojeni luksuzni materijali dođu još više do izražaja. Jedinstveni dizajn paunske haljine s trakama pera na donjem dijelu – signalizira besmrtnu gracioznost. Ljepota žene odražava se u njezinoj duši, koja prevazilazi vječnost.

Pogledajte kolekciju SEMI-COUTRE BOUNDLESS za jesen/zimu 2017/18.

Izvor: fbl.ba

 

 

 

 

 

Komentari

Komentari

Nema više članaka