Odavno su zanimanja i poslovi prestali da se dijele na muške i ženske. Zato danas imamo muške frizere, šminkere ili babysittere mnogo češće nego prije. Isto tako žene voze kamione, prave automobile, pa i konstruišu i upravljaju robotima.

Oni su jedna od kompanija koja daje svoj doprinos ostvarivanju jednakosti, osim što pružaju prilike mladim ljudima da nauče nešto novo i postanu kvalitetan konkurent na tržištu rada.

Njemački centar za robotiku (DKR) Tuzla organizuje ”Girls’ day” – dan otvorenih vrata za sve mlade, primarno za djevojke. Svrha ovog dana jeste ukazivanje na prednosti i mogućnosti koje daje oblast robotike. U sklopu događaja održati će se promocija o važnosti uključivanja djevojaka u svijet robotike, te kroz praktičan rad svi prisutni će imati mogućnost da samostalno upravljaju robotima KUKA i ABB.

Dan otvorenih vrata će se održati u srijedu 21.06.2017. godine, sa početkom u 11:00h, u prostorijama DKR centra u SKPC “Mejdan” Tuzla.

DKR centar je prvi centar za robotiku u Bosni i Hercegovini, a pokrenut je od strane Firme Masterwerk GmbH iz Minhena, kao develoPPP.de projekat, a podržan i finansiran od strane Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj – BMZ (Bundesministerium für wirtschaflische Zusammenarbeit und Entwicklung) Savezne Republike Njemačke.

Svrha projekta jeste edukacija (obuka i doobuka) stručnih kadrova, ali će u sklopu svojih usluga pružati i savjetodavne usluge u procesu modernizacije lokalne industrije. Njemački centar za robotiku pruža priliku za obuku putem kurseva za srednjoškolce, studente i one koji već rade u industriji, na najsavremenijim robotima, pohađanje Soft Skills kurseva, koji će unaprijediti poslovne vještine polaznika.

Svi učesnici će na kraju dana dobiti Certifikat o učešću na događaju, čime ostvaruju popust na komercijalne kurseve za programiranje robota i do 15%

Komentari

Komentari

Nema više članaka