Američka glumica i producentkinja Julija Roberts prije 20 godina dobila je epitet najplaćenije glumice u Holywoodu, a prije 10 godina proglašena je za najomiljeniju zvijezdu na svijetu od strane magazina “People”. Jedina razlika između Julije i njenih kolegica koje su postigle sličan uspjeh je ta što ona nikad nije pokušala da promijeni lični opis.

Julija Roberts je davne 1990. godine osvojila svijet glavnom ulogom u filmu “Pretty Woman” u kojem je glumila zajedno sa Richardom Gearom. Ogroman komercijalni uspjeh filma (u film je investirano 14, a zaradio je 450 miliona) i pozitivne kritike Juliji su obezbijedile status zvijezde. Moralo je da prođe još 10 godina prije nego što je glumica pronašla ulogu koja joj je obezbijedila nominaciju i prvog i za sada jedinog Oskara u životu za ulogu Erin Brokovich u istoimenom filmu.

Veliki uspjeh i ulazak u petu deceniju života uglavnom preplaši sve žene u Holywoodu koje su pod konstantnim pritiskom zbog izgleda. Roberts nije željela da upadne u čuvenu zamku. Kad su se pojavile fotografije Renne Zellweger koja je promijenila lični opis zbog plastičnih operacija, Julija je prokomentarisala: “Znam da bi moja karijera bila uništena kad bih počela sa ‘dotjerivanjem’. Po holivudskim standardima ja sam napravila ogroman rizik što nisam imala loš fejslifting”.

Glumica je priznala da je samo jednom u tridesetim probala botoks i da se poslije par dana pokajala.

To je bilo grozno. Ne znam samo kako mi je ta ideja pala na pamet. Srećom, nisam dalje plivala u tim vodama”, rekla je Julija.

Roberts je nedavno u intervjuu za “People” ispričala da jedino što je čini mladolikom je ispunjenost i mir koji je pronašla.

Ne shvatam sebe preozbiljno. Mislim da je to najbitnije. Sve dok mislite da imate neku ogromnu ulogu u ovom svijetu počnete previše da se opterećujete i kažnjavate sebe. Zanimljivo je da moji dugogodišnji prijatelji smatraju da sad izgledam zdravije i svježije nego prije 20 godina. Vodite računa o sebi, ali ne na holivudski način. Budite dobri prema sebi”.

Upravo zbog ovih riječi je Julija jedan od najvoljenijih likova iz Hollywooda jer iako je dio njega, uvijek je upirala prstom na sve njegove mane.

Prije par dana su paparaci fotografisali Juliju u jednoj radnji u zapadnom Hollywoodu i zaista izgleda kako da je ostala zamrznuta u vremenu. Nema nikakvih promjena na čuvenom licu koje nam se smiješi već decenijama sa televizora i bioskopskog platna.

Roberts se ponovo vraća na veliko platno 17. novembra ove godine kad će premijerno biti prikazan film “Wonder” koji je rađen po istoimenom romanu.

Izvor: Noizz.rs

Komentari

Komentari

Nema više članaka