Ako se vaša kosa brzo masti, predlažemo vam da sami napravite jedan od ovih preparata koji će vam sigurno pomoći.

Jabukovo sirće već se vijekovima koristi u tradicionalnoj medicini mnogih naroda, a odlično je i u službi ženske ljepote. Ova namirnica ubrzava metabolizam, bijeli zube, umiruje akne, liječi opekotine od sunca…

Ipak, najefikasnije je u borbi protiv masne kose i peruti. Jabukovo sirće bolje od bilo kod drugog preparata uklanja masnoću i sve nataložene proizvode sa kože glave ostavljajući kosu čistom i sjajnom.

Zbog toga njegovo korišćenje preporučuju svi svjetski frizeri, a sastavni je dio i mnogih inovativnih proizvoda za kosu na prirodnoj bazi. Ako želite da se uvjerite u njegove benefite, pripremili smo vam listu načina na koji možete koristiti ovu zdravu namirnicu.

Kako da napravite preparate za njegu i sjaj kose, pročitajte na sljedećoj strani…

1. Umjesto šampona za suho pranje

Pomiješajte oko 100 ml jabukovog sirćeta sa 200 ml vode u bočici sa rasprašivačem. Naprskajte kožu glave i sirće će ukloniti svu masnoću. Za razliku od šampona za suho pranje, na ovaj način ne morate da strahujete od ostatka talka na glavi.

2. Za sjajnu dlaku

Pomiješajte dvije kašike sirćeta sa šoljom vode i isperite kosu time poslije šamponiranja. Nakon toga stavite lagani balzam i dobićete sjajniju kosu.

3. Tretman potiv peruti

Pomiješajte sirće sa vodom i mješavinu umasirajte u kožu glave prije šamponiranja. Možete da stavite kafenu kašiku sirćeta u šampon prije pranja kose i masirajte. Sirće sadrži prirodan sastojak koji se bori protiv gljivica i bakterija od kojih nastaje perut.

 

Izvor: ljepotaizdravlje.ba

Komentari

Komentari

Nema više članaka