Ženski.ba team je odlučio da našim dragim čitateljkama jednom sedmično pokloni par besplatnih a korisnih savjeta što se tiče šminkanja.

Beauty blogerica Dada će vam na jedinstven i jednostavan način predstaviti tehnike šminkanja, različite proizvode ali i sve što vas bude zanimalo možete pitati u našem inboxu, a odgovor možete dobiti već u narednom blogu.


Zdravo svima,

Oštre i naglašene konture već padaju u zaborav, teški mat ruževi i napadno iscrtane usne.
Kozmetička industrija nam na velika vrata vraća sjajila za usne u prirodnim nijansama,  sve ljepša rumenila i pudere koji kožu čine blistavom i zdravom.

Prethodne sedmice sam naglasila da je 2017-a godina minimalnog i prirodnog šminkanja, a osim što se posebna pažnja poklanja koži,  pročitajmo još kakve nam to trendove izdvajaju profesionalni Vizažisti.

Daniel Martin, Nina Park i Patrick Ta kažu da je ovo godina prirodnih obrva, veselih boja na usnama i očima – a posebno ako je riječ o metalik bojama, sjajila koja vraćaju život i punoću usnama, suptilnog i umjerenog highlighta na licu, i rumenila koja su novom Draping tehnikom već zamijenili konturisanje.

Meni zvuči savršeno.

Idemo da pogledamo kako na licu izgleda kada primjenimo sve ove savjete, pojedinačno i zajedno ? ↓

Rumenilo

Nećemo hodati šarene i previše napadne – naravno.

Izabrat ćemo suptilnije rumenilo koje odgovara našem tenu i nanijet ćemo ga velikom četkicom kako bi dobili što prirodniji efekat bez oštrih i primjetnih ivica / prelaza.  Izgledat ćemo svježije i samim time, ljepše.

rumenilo2017 year trendDebby Blush Case 01

Highlighter 

Proizvod sa kojim ne možete pogriješiti, ukoliko vam se sviđa efekat koji daje, iskoristite priliku i odaberite za sebe jedan savršen highlighter za ovo ljeto, a i godinu.

glowyskin makeup trend
Aura Moonlight

Metalik boje & Prirodne obrve

Na moje veliko iznenađenje i radost, metalik boje su ugledale svjetlo dana kada je riječ o odjeći , pa i samoj kozmetici.

Ono što je zanimljivo jeste da većinu metalik proizvoda za oči, poput sjenila koje vam ja pokazujem sada, mnogi vizažisti koriste na usnama, kako bi dobili glamurozniji efekat.
I mi možemo da pravimo razne kombinacije,  ja svakako hoću, bar mi ovaj put niko ne može reći kako to nije u trendu.

Dugo živjele šljokice i metalik boje !
2017 metallic eyesColourPop Telepathy  ↑

Kao što možete vidjeti priklonila sam se odavno trendu prirodnih obrva, pod konac – nije moj fazon, ali prirodne raščešljane obrve jesu !

Sjajila 

Na velika vrata nam se definitivno vraćaju sjajila, a u kozmetičkim radnjama imamo sve bolji izbor istih ! U ovom slučaju moje preporuke idu za nude nijanse koje definitivno osvježavaju lice i prelijepo ističu usne.

lipgloss
essence shine shine lipgloss 05 

Ljetne nijanse 

Na očima ili usnama ? Ja biram usne!

Toliko prelijepih ruževa u ovoj kategoriji imamo da me sama pomisao na njih i na ljeto čine baš baš sretnom!

Nijansa koju vam ispod pokazujem odgovara mom tenu , vi pronađite ” vašu ” nijansu, a ono što je sigurno jeste to da će vam posebno odgovarati preko ljeta uz malo tamniji ten.
lipsfoooor17year
Golden Rose Longstay Matte Liquid Lipstick 04

·
Nakon jednolične rutine šminkanja  svima nama ovakva promjena može da prija, a ja ću svakako ovo ljeto i tople dane da provedem prateći nove trendove.

Kakvi su vaši dojmovi ?

Pišite, a do narednog čitanja..

.. Stay positive and keep smiling!

Pratite me na facebooku, i mom beauty blogu.

 

(Pripremila: Heterochromed beauty blog za ženski.ba)

Komentari

Komentari

Nema više članaka