Šarmantan enterijer malih stanova uređen u skandinavskom stilu, poslužiće nam kao vodilja kroz savete za uređenje malih stanova.

U dvosoban stan od 40-tak kvadratna metara može da stane sve što je potrebno manjoj porodici: odvojen kuhinjski blok, zasebna spavaću soba i dosta prostora za skladištenje.

Cijeli prostor, iako male površine, treba da deluje prozračan i lagan. Preporučujemo dominaciju bijele boje na zidovima, eventualno pastelnih tonova u trpezariji, kao i u dnevnom boravku. Prozračnost nadogradite bijelom sofom sa jastucima jarkih boja. Upravo ovakva kombinacija je dokaz da malim stanovim odgovaraju svijetle boje.

Tamnija boja furnira kuhinje i hodnika predstavlja kontrast svijetlim zidovima što ostavlja utisak da postoji više prostora unutar stana.

U ulaznom hodniku postavite veliki ormar i ogledalo koji vizuelno proširuju prostor uskog hodnika, tj. stvaraju utisak duplog prostora. Iako ne fizički, hodnik vizuelno odvojite od ostatka stana postavljenjem tapete na njegove zidove.

U spavaćoj sobi smjestite garderober sa bijelom zavjesom, umjesto klasičnih drvenih vrata.

Zbog manjka sunčeve svjetlosti u sjevernoevropskim zemljama, na prozore nisu postavljene zavjese. Iako u većini sučajeva na našim prostorima nemamo ovaj problem, slobodno možete prepisati ovaj detalj jer daje poseban šarm i proračnost prostoru.

Veoma je važno da vašem oku i stilu budu bliski komadi namještaja, jer ako odaberete suprotno, s vremenom će takav prostor početi da vas „guši“. Zato se uputite u salon namještaja Kelebek, u bivšoj zgradi poliuretanske hemije u Tuzli i izaberite savršene komade amještaja za vaš dom.

Vodimo vas na turu kroz salon namještaja Kelebek i kroz njihovu ponudu uz pomoć popularnih „360 stepeni“ snimaka. Prije nego se zaputite u ova salon, gdje sve vaše želje i ideje postaju stvarnost, pogledajte šta će vas tamo dočekati.

 

Sasvim smo sigurnida nećete ostati ravnodušni na raznovrsnu ponudu, te da će namješaj ovog turskog brenda pronaći mjesto u vašem domu.

 

Komentari

Komentari

Nema više članaka