Da te nije majko, ja ne bih bila ovo što jesam. Da te nije majko, ja ne bih bila…

Naučila si me da živim, da se smijem, volim i praštam, naučila si me da cijenim i poštujem koliko druge toliko i sebe. Ti si moj roditelj, moja učiteljica i drugarica za čitav život. Zahvaljujući tebi imam sve što mi je potrebno i više od toga. Imam sreću i hrabrost. Štitila si me kad god je bilo potrebno i čuvala me od svakog zla.

Obećavam ti majko.. čuvam i ja tebe. Čuvam te od tuge i nesreće, čuvam od ljudi koji su ti učinili loše, rekli ružno i poželjeli zlo. Uvijek sam bila i biću tu da te zagrlim i legnem ti u krilo i tako zaboravim na cijeli svijet, jer ti si moje sigurno mjesto, moja utjeha i radost. Nikakav poklon nije vrijedniji od tvog nasmijanog lica, tvojih sjajnih očiju i tvojih ruku oko moga vrata.

Izvini za svaki ružan dan i svaku neprospavanu noć. Izvini za svaku brigu i svaki problem.

Mrzim svaki nemir kad se svađamo, tvoje namršteno lice, nevjericu i razočarenje u očima. Kazem ti nešto ružno pa mi bude teško, bude mi krivo, pokajem se, pa poželim da sve ispravim. Iskreno se nadam da takve trenutke pamtiš najmanje i da te ne bole. Nadam se da si ponosna. Ja na tebe jesam.

Autorica: Maša Rašković (Nova ženska inicijativa)

Komentari

Komentari

Nema više članaka