Nakon održanog Izbora za super ženu 2016 utisci se ne sliježu. Prezadovoljni smo i sretni što je naša mislija ispunjena. Okupili smo, kako mi volimo reći, cijelu armiju SUPER ŽENA na jednom mjestu i skupa s njima, uživali u pozitivnoj energiji koja je ispunjavala Kristalnu dvoranu Hotela Tuzla. To je naša strana priče, ona organizatorska.

Ono što je nama mnogo važnije, jesu utisci naših dragih prijateljica, saradnica, stručnjakinja – predivnih žena zbog kojih projekat SUPER ŽENA i postoji.

U naš inbox, stigli su i utici Lejle Vuković, žene koja se u svijetu politike, kao lavica, bori za prava žena i predstavlja, nježniji, a nikako slabiji, spol u zastupničkim foteljama. I predivna Lejla je dobitnica plakete za Super ženu 2016, a njene utike prenosimo u cjelosti:

Dragi moje, drage moji…
Hvala Vam još jednom na perfektno organizovanoj večeri…
Još pokušavam nekako da posložim utiske i divim se samoj sebi kako sam uopće uspjela doći do govornice..

Znate, ja sam sinoć došla isključivo da podržim sve nominovane žene, priznanje nikako nisam očekivala iz nekoliko razloga…

A dozvolit ću sebi da budem otvorena i iskrena:
Dolazim iz branše koju ljudi baš i ne vole, i to opravdano.
Politika je posao gdje se kao žena morate i tri put više dokazati. Stoga sam bila i presretna na podršci koju sam od vas i do sada imala.
Drugi razlog jeste što sam ja bila nominovana prošle godine, a nisam sebi smjela dozvoliti taj luksuz da ne prisustvujem i ne upoznam još divnih super žena…
Dok sam pratila program i slušala divne žene razmišljala sam o tome koliko je jakih žena na jednom mjestu.
Koliko različitih sudbina, ličnosti, emocija u toj Kristalnoj dvorani..
S druge strane sam pomislila koliko je još žena lavica, boraca u našoj lijepoj BiH koja široj javnosti nije poznata, ali definitivno zaslužuju titulu Super žene.
Npr. moja cimerka sa “B odjela ginekologije” Emina Đ., koja je kao gimnazijalka dobila moždani udar, kojoj je jedna strana tijela oduzeta, kojoj su neki doktori savjetovali da abortira jer neće biti u stanju da se brine o svom sinu. Ipak, nije se obazirala na zle jezike oko sebe i danas je predivna mama slatkog dvogodišnjeg dječaka koja se ni po čemu ne razlikuje od nas “zdravih”….
Takvih Emina je mnogo, i svaka im čast…

I svašta sam toga htjela da kažem, ali jednostavna blokada… ništa….
Više se i ne sjećam šta sam pričala, pretpostavljam da je bilo nepovezano..
Po prirodi sam jako pričljiva osoba, moj baba ima običaj da me pita: “Dijete, gdje se gasiš” ?!
Vrlo me je teško “nadgovoriti”
Sada mi je nekako i neugodno, ipak, posao kojim se bavim zahtijeva javne nastupe, obraćanje medijima i slično, ali, ko prizna pola mu se prašta ( ?! )

Draga ekipo, hvala Vam što ste nam omogućili da se se sretnemo, upoznamo i uvijek prepoznamo, da pomažemo jedna drugoj i njegujemo prijateljstva!

Ovo je samo još jači podstrek i obaveza da posao kojim se bavim radim sa još više elana i još više odgovornosti!

 

Komentari

Komentari

Nema više članaka