Rio Ferdinand, bivši engleski reporezentativac i igrač Manchester Uniteda, otkrio je tokom snimanja BBC-jevog dokumentarca ‘Rio Ferdinand: Kako biti mama i tata’ da je nakon smrti supruge Rebecce imao velikih problema s alkoholom. Ona je preminula prije dvije godine nakon kratke borbe s rakom.

Otišla je sinoć. Moja predivna žena umrla je u snu, nakon kratke borbe s rakom. Bila je nevjerojatna žena i majka našoj djeci. Nedostajat će nam svima. Ostat će živjeti u našim sjećanjima kao putokaz i inspiracija. Hvala svima koji su bili uz nas u ovim teškim trenucima. Sad bismo željeli da poštujete našu privatnost i pustite nas da tugujemo“, napisao je tada slavni stoper na službenoj stranici QPR-a, kluba za koji je igrao.

Rio i Rebecca vjenčali su se 2009. godine te su dobili troje djece. Rebecca je preminula u bolnici Royal Marsden u Londonu.

Ferdinand je u dokumentarcu otvorio dušu te je potvrdio kako je pio jer je želio da je on umro umjesto nje.

U početku sam puno pio noću. Imamo kućnu pomoćnicu koja živi s nama i kad bi ona otišla spavati ja bih usred noći otišao piti. Pio sam jako mnogo prva tri ili četiri mjeseca. No, ustao bih rano kako bih djecu odvezao u školu“, kazao je i dodao da mu je čak i spremanje djece na spavanje bilo teško:

Supruga im je spremala krevete na poseban način i kad su mi rekli da se sada osjećaju gotovo zapostavljeno pomislio sam: ‘Štogod da napravim neće biti dovoljno dobro.”

Ipak, Ferdinand je svu tugu i sve što ga je mučilo uspio prebroditi uz bliske ljude.

“Prije sam osuđivao ljude koji su počinili samoubistvo ili pokušali to napraviti. Ali sada ih potpuno razumijem. I da nisam bio okružen dragim ljudima te da nisam imao djecu koja su me inspirirala da počnem pozitivno razmišljati ko zna što bi bilo…”, ispričao je Ferdinand koji je nakon gorkog životnog iskustva ponovno sretan čovjek.

Izvor: Večernji.hr

 

Komentari

Komentari