Indijke mnogi smatraju najljepšim ženama na svijetu, a Miss svijeta 1994. godine Aishwarya Rai i danas slovi kao jedna od najvećih svjetskih ljepotica. Naravno da je za predivan izgled slavnih Indijki zaslužna i vojska stilista, vizažista i drugih stručnjaka, ali Indijke su i bez sve te pomoći prelijepe žene koje su otkrile sedam beauty tajni svoje ljepote.

1. Žumanjac za sužavanje pora
Odvojite žumanjac od bjelanjka i nanesite ga na lice. Pričekajte da se osuši, a zatim isperite vodom. Žumanjac će vašu kožu učiniti čvršćom, a pore gotovo nevidljivima.
2. Narandžina kora kao hranjiva maska
Osušenu koru narandže sameljite tako da dobijete prah pa pomiješajte s vodom kako bi nastala pasta. Nanesite na lice kao oblog, a nakon 10 minuta isperite hladnom vodom. 
3. Brašno do slanutka (besan) i jogurt za blistavu kožu

Pomiješajte dvije kašike brašna od slanutka, pola kašike praha kurkume i mlijeko ili surutku te miješajte dok ne dobijete pastu. Nanesite na lice, ostavite da djeluje pola sata, a zatim isperite. Ova maska dat će vam najblistaviju kožu.
4. Ulje i limunov sok protiv prhuti
Pomiješajte 10 do 12 kapi limunova soka u kokosovu ili maslinovu ulju, umasirajte u tjeme i pustite da odstoji sat vremena. Nakon toga isperite vodom, a zajedno s uljem otići će i perut.

5. Aloe vera za kosu i kožu
Gel s aloe verom nanesite na kosu kako bi ona bila mekana i na kožu kako bi bila glatka. Aloe vera dobra je za gotovo svaki problem s kožom. Zato, koristite je obilno.
6. Mijenjajte razdjeljak na kosi
S vremena na vrijeme promijenite razdjeljak na kosi tako da se kosa “odmori” od stalnog razdjeljka na istoj strani. Kada razdjeljak stavite na drugu stranu kosa koja je bila na površini te direktno izložena zraku i drugim utjecajima sada će biti skrivena, a kosa koja se nalazila ispod bit će na površini. Na ovaj način kosa će izgledati gušće, a i spriječit ćete njeno opadanje.
7. Koristite kokosovo ulje za:
– hidratiziranje kože
– uklanjanje šminke
– regeneraciju kose u obliku maske
– uklanjanje ostataka voska poslije depilacije.

Komentari

Komentari

Nema više članaka