Svako od nas ima poruku koju bi, kad bi mogao, uputio mlađoj verziji sebe, pa tako i modni mogul Victorija Beckham. Kaje se Viktorija, mnogo.

Žena biznsimen, dizajnerka, model i nekadašnja članica britanske pop grupe “Spice Girls” nedavno je za britanski Vogue objavila pismo koje je upućeno osamnaestogodišnjoj Victoriji.

Pismo je prepuno savjeta i životnih upozorenja. Beckhamova se kaje zbog mnogih stvari. Njeno pismo može odlično da posluži svim mladim djevojkama koje se nalaze na životnim prekretnicama, koje imaju probleme sa samopouzdanjem i koje misle da su gore od drugih.

Nauči da slaviš svoje nesavršenosti. Ovo je ono što želim da ti kažem. Dozvoli svojoj koži da diše, nosi manje šminke i nemoj nikad da dozvoliš šminkeru da ti obrije obrve. Posljedice su trajne. Stavljaćeš lak za kosu kao bijesna, ali će volumen svejedno da splasne vremenom. Iskuliraj se sa momentom – želim da mi kosa izgleda kao da sam izašla iz tunela u kojem duva vjetar. Ovo bi isto trebalo da kažem – ostavi grudi na miru. Sve ove godine pokušala si to da porekneš – preglupo. To je znak nesigurnosti. Cijeni ono što imaš“.

Victorija nikad javno nije htjela da prizna da je imala estetskih zahvata i ovim pismom je htjela da istakne kako je bilo glupo sakrivati ono što je bilo vidljivo.

Ona je u pismu opisala i brak sa Davidom Beckhamom koji je prolazio kroz uspone i padove.

On više ne igra u prvom timu kao ranije. Sad si ti ta koja je popularna. I dalje ima onaj sladak osmijeh. Čisto da znaš tražiće ti broj“.

Beckham je pismom poentirala ono što muči sve nas – nesigurnosti, strah od nepoznatog, budućnosti, ali na kraju ipak stvari dođu na svoje ili na mjesta na koja najmanje očekujemo.

Izvor: Noizz.rs

Komentari

Komentari

Nema više članaka