Iako vam se ponekad ne čini tako, svi mi možemo imati njegovane ruke i lijepe i uredne nokte, uz samo nekoliko pažljivih koraka koji su dio pravilne njege. Uz ovaj mali beauty vodič, važno je napomenuti da vam nisu potrebni posebni preparati, a i većinu stvari već možete pronaći u udobnosti svog doma. Uz malo posvećenosti i pažljivosti, slijedite ove korake i uskoro ćete primijetiti rezultate, ali i dobiti pohvale od svojih prijateljica.

# Često nakon bilo kakve radnje odmah idete prati ruke? To je u redu, higijena je jako bitna, ali ne zaboravite koristiti hidratantnu kremu kako biste pravilno njegovali vaše ruke.

# Vaša navika griženja noktiju u nervozi jako je loša za nokte. Postoji mnogo načina na koje se možete te grozne i djetinjaste navike riješiti. Možete često ići na manikure kako biste sami sebi stvorili osjećaj krivice kad bi uništili manikuru koju ste platili. Ili možete aplicirati lak za nokte groznog okusa kako biste si osigurali da ih nećete gristi.

# Nestrpljivi ste s lakom za nokte i u navici ga često rukom uklanjate jer ne možete podnijeti da na noktima imate uništenu manikuru? To trebate smjesta prestati raditi jer time uništavate površinski sloj koji će postati krhak i lomljiv.

# Sjajan beauty tretman za koji vam je potrebno maslinovo ulje, koje, sigurni smo, svi imate kod kuće uključuje nanošenje ulja na vaše ruke netom prije spavanja. Osim maslinovog ulja ili ulja avokada, možete koristiti i hidratantnu kremu, dok god to radite svake večeri.

# Jako je važno da svoje zanoktice ne uklanjate, nego ih povremeno, posebnim nastavkom gurate prema unutrašnjosti nokta.

# Tretiranje turpijom je nešto što trebate raditi svaki dan kako biste održali oblik nokta i kako biste spriječili pucanje. No i s tim morate biti oprezni, preporučljivo je da uvijek turpijate u jednom smjeru jer tako nećete uništiti nokte.

# Iako vam se, vjerujemo, dosada veliki broj puta dogodilo da vam se na noktima pojave male mrlje od tamnog laka za nokte, za vas donosimo mali beauty trik. Nokte na neko vrijeme zatopite u mješavinu vode i limunovog soka.

#Pokušajte svaki put kada perete suđe koristiti rukavice jer time ćete svoje ruke zaštiti od utjecaja hemikalija iz sredstvava za pranje suđa.

Izvor: Modamo.info

Komentari

Komentari

Nema više članaka