Poslije završetka akademije Design Department u Düsseldorfu, ambiciozni Emir Medić odlazi u Pariz, gdje svoju praksu i talenat prepusta u ruke Bernhardu Willhelmu.

Emir je rodom iz Doboja a već nekoliko godina gradi karijeru uspješnog dizajnera i kostimografa u Njemačkoj.

Svoju kolekciju predstavit će nam u sklopu 36.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo prve večeri tačnije 02.aprila u Porsche Sarajevo salon Audi.

“Kolekcija nosi naziv „PUTNIK“ –  Horizont je riječ za jednu liniju na granici između neba i zemlje. Slikovito opisano, ona simbolizuje naše nostalgije i vizije i time još pokazuje naše duhovne poglede. Drugačije od granice jedne države, ova linija ne izražava svoju strogoću. Kad prevaziđemo duhovne granice, tek tada shvatimo u kakvom realnom i komplikovanom svijetu zapravo živimo. Kroz život skupljamo iskustvo i znanje kojem težimo i kroz koje odrastamo. Životno najjače oružje je znanje, jer ono nam daje snagu da se susretnemo sa svim životnim usponima i padovima, kao i da savladamo sve njegove izazove. Moja kolekcija je svrha i slika te snage o kojoj govorim. Malo podsjećanje na povjerenje u našem “know-how”  (svemogućem)  životu, kao i spremnost prevazići granice, koje nas osposobljavaju putovati u nešto nepoznato što se zove Život, u koji krećemo sa punim razumjevanjem, punog ponosa i stabilnog koraka” – zaključuje Emir Medić.

12910404_10209028507459867_177417305_n

02.04 na lokaciji Porsche Sarajevo salon Audi, u sklopu 36.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, svoju kolekciju predstavit će i Marko Feher, Premium Fashion Store XYZ te pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske i Udruženja manekena Hrvatske održat će se „Hrvatska večer mode“, gdje će svoje kolekcije predstaviti poznati modni dizajneri Boris Banović, modna kuća Kotka, PRETA design by Petra Premor i Martina Kuzlić.

Više o radu ovog izvrsnog dizajnera možete pogledati na njegovoj web stranici

http://www.emirmedic.de/

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!